Ποιοι είμαστε!

Ρωγμές …στους τοίχους που μας εγκλωβίζουν. Και ταυτόχρονα ρωγμές μέσα απ’ τις οποίες ανθίζουν ελπίδες, τα πιο όμορφα κατορθώματα της συλλογικότητας και του αγώνα, για να αλλάζουμε τη ζωή, τους εαυτούς μας και τον κόσμο που μας περιβάλλει.
Αν η νεολαία που οι «πάνω» θέλουν και προσπαθούν να διαμορφώσουν θα δίνει εξετάσεις σε όλο και μικρότερη ηλικία για να πετιούνται εκτός σχολείου όλο και περισσότερα παιδιά, αν στο πανεπιστήμιο η γνώση θα μετατρέπεται σ’ εμπόρευμα, αν η ανεργία, η ανασφάλεια, η εργασία-κοροϊδία του «χαρτζιλικιού» για 5 μήνες (και αν) είναι ό,τι έχουν να μας υποσχεθούν, τότε εμείς θέλουμε ν’ αποτελέσουμε τις ρωγμές σε αυτόν τον ασφυκτικό κλοιό που κυκλώνει τη ζωή και τα όνειρα της νεολαίας.
Όχι απλώς για να γκρεμίσουμε αυτά τα τείχη, αλλά για να υψώσουμε πύργο ατίθασο απέναντι σε όσους στενεύουν τους ορίζοντές μας! Πύργο ατίθασο με τα υλικά των δικών μας οραμάτων κι αναγκών. Διεκδικώντας με συλλογικούς αγώνες τα δικαιώματά μας στην παιδεία, την εργασία, τον πολιτισμό. Και συνάμα διαμορφώνοντας μέσα από τη συλλογικότητα πρωτοβουλίες που θα αποτελούν το αντίπαλο δέος σε όσα «γκρίζα» μας ετοιμάζουν οι κρατούντες: τα δικά μας γλέντια (όπως το ερχόμενο Σάββατο), καλλιτεχνικά φεστιβάλ για να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας και να επικοινωνήσουμε, διεκδικήσεις για να κερδίζουμε όσα μας ανήκουν!
Στις «Ρωγμές στα Ανατολικά» θέλουμε να συναντηθούμε, να συζητήσουμε, να συνδιαμορφώσουμε, να πράξουμε και να αγωνιστούμε από κοινού με τους νέους της περιοχής, μαθητές, φοιτητές, νέους εργαζόμενους, άνεργους, για να ανατρέπουμε κάθε στιγμή τους όρους του παιχνιδιού, ν’ αλλάζουμε και να ομορφαίνουμε τις ζωές μας! Σας καλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά εδώ, μέσω mail: rogmesanatolika@gmail.com ή μέσω facebook: Ρωγμές στα Ανατολικά.

 

π

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s