Προβολή του ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.» στο 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης 10/4

Εικόνα

Την Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014, στις 8 μ.μ., θα προβάλουμε στο 1ο γυμνάσιο Παλλήνης το ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.» της Infowar Productions. (facebook event: https://www.facebook.com/events/1484761688409267/)


Στον τίτλο του ντοκιμαντέρ, «ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΕ», συμπυκνώνεται η σχέση οικονομικής ελίτ και φασισμού.
Αφενός ο φασισμός δεν είναι ένα αυτόνομο φαινόμενο. Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ ξεκαθαρίζουν ότι «φασισμός δεν είναι μόνο η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και οι εκδότες που την εξέθρεψαν. Ότι «η οικονομική κρίση που ευνοεί την ανάπτυξη του φασισμού και του ναζισμού είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας».
Αφετέρου ο φασισμός δεν αφορά μόνο την Ελλάδα των μνημονίων, αλλά ανέκαθεν ήταν παιδί του συστήματος γι αυτό στο ντοκιμαντέρ θα μάθουμε «άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Θα ταξιδέψουμε από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα».
Το ντοκιμαντέρ «Φασισμός Α.Ε.», όπως και τα δύο προηγούμενα ντοκιμαντέρ της infowar productions, «Catastroica» και «Debtocrasy», θα στηριχθεί στη χρηματοδότηση του ίδιου του κοινού, που μπορεί να συμβάλει οικονομικά στα έξοδα παραγωγής. Στον χώρο της προβολής θα υπάρχει ένα κουτί οικονομικής ενίσχυσης για το ντοκιμαντέρ. Εναλλακτικά μπορείτε να το στηρίξετε οικονομικά ακολουθώντας τις οδηγίες που δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες: http://fascism-inc.com/ και http://fasismosae.gr./ Ή στον εξής τραπεζικό λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αρ. λογ.:5102063603321 (Κ.Χ)
ΙΒΑΝ:GR40 0172 1020 0051 0206 3603 321
BIC: PIRBGRAA

 

 

//

Σχολιάστε